Fynbus.dk benytter cookies for at forbedre din oplevelse.

Klik her for at læse mere  
    Kontakt osOm FynBus
Dansk
Deutsch
English
Udskriv

Ungdomskort


Ungdomskortet er til dig, der er i gang med en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse. Du kan også få et Ungdomskort, hvis du ikke er under uddannelse, men mellem 16 og 19 år.

Med et Ungdomskortet får du ubegrænset transport i hele FynBus' område, samtidig med at du sparer penge, hvis du rejser uden for Fyn.

Går du på en ungdomsuddannelse, så koster Ungdomskortet 368 kroner for 30 dage.

Er du i gang med en videregående uddannelse, eller er du mellem 16 og 19 år, men ikke under uddannelse, så koster Ungdomskortet 640 kroner for 30 dage.

 • Hvordan bestiller jeg et Ungdomskort?

  Du skal gå ind på www.Ungdomskort.dk og bestille dit Ungdomskort.

  Bestillingen har to trin:

  1. Først skal du søge om godkendelse til at få et Ungdomskort. Det gør du ved at klikke på "Trin 1 - søg om godkendelse" på www.Ungdomskort.dk.

  2. Når du søgt om godkendelse, skal du bestille dit Ungdomskort på www.MitUngdomskort.dk

  Du skal have følgende klar, når du bestiller dit Ungdomskort:

  * En mailadresse, der er aktiv, og som du tjekker jævnlig.
  * Et NemID i dit eget navn - har du ikke NemID, så kan du bestille et på www.nemid.nu
  * Et gyldigt betalingskort. Ved engangsbetalinger kan alle betalingskort benyttes. Ønsker du at betale dit Ungdomskort automatisk hver måned med en betalingsaftale, skal du have et dankort/Visa dankort.
  * Navnet på din skole.

 • Hvordan betaler jeg for et Ungdomskort?

  Du kan vælge at betale på to måder - Engangsbetaling eller automatisk betaling.

  Er det første gang du skal have et ungdomskort på rejsekort, skal du være opmærksom på, at du skal betale 10 dage før perioden skal starte. Du modtager en mail/sms, når du skal betale. Det er vigtigt, at du betaler hurtigst muligt, da rejsekortet først laves og sendes med posten, når betalingen er gennemført.

  Betalingsaftale – kun med dankort
  Hvis du ønsker, at dit ungdomskort bliver betalt automatisk hver måned, så kan du oprette en betalingsaftale, når du bestiller dit ungdomskort. Dette kræver blot, at du har et dankort.

  Delt betalingsaftale
  Har du ikke et dankort, men ønsker en automatisk betalingsaftale, kan du dele en betalingsaftale med en anden person. Personen skal blot være oprettet som kunde på www.rejsekort.dk Du skal være opmærksom på, at du først kan få en delt betalingsaftale, når du har modtaget dit ungdomskort på rejsekort. Derfor skal du betale ungdomskortet første gang som engangsbetaling.

  Er du under 18 år?
  Er du under 18 år, kan du ikke selv oprette en automatisk betalingsaftale. Hvis du ønsker en betalingsaftale, skal du oprette en delt betalingsaftale med en myndig fx dine forældre.

  Se hvordan du deler en betalingsaftale her.

  Engangsbetaling
  Ønsker du at betale manuelt hver måned, eller har du ikke et dankort, så kan du foretage engangsbetalinger. Her kan alle kreditkort benyttes. Vi sender dig en sms 5 dage før, når den næste periode skal starte. Du skal være opmærksom på, at du skal betale senest 24 timer før perioden skal starte. For at perioden kommer ned på dit ungdomskort, skal du lave et check ind på et rejsekortudstyr.

 • Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har fået nyt betalingskort?

  Har du valgt at tilmelde dig automatisk betaling via Nets på www.MitUngdomskort.dk og får et nyt dankort, så skal du hurtigst mulig gå ind og opdaterer dine kreditkortoplysninger.

  Har du en delt betalingsaftale, hvor dankortet er udløbet, skal betalingsoplysningerne opdateres på selvbetjeningen på rejsekort.dk

  Perioden vil stadig være gyldig til at rejse på.

  Har du en betalingsaftale eller en delt betalingsaftale, og betalingen ikke går igennem, fordi dankortet er udløbet eller spærret, sender vi dig en faktura, som du skal betale. Fakturaen sender vi med posten.

 • I har ikke trukket pengene for mit Ungdomskort - hvad nu?

  Har du en (delt) betalingsaftale, trækkes pengene for den næste periode automatisk, når du laver et check ind i den nye periode.

  Har du valgt ”engangsbetaling”, sender vi dig en sms/mail 5 dage før næste periode skal starte. Du skal betale via mitungdomskort.dk senest 24 timer før perioden skal starte. Perioden aktiveres ved, at du laver et check ind 24 timer efter, du har betalt.

 • Rejser udenfor Fyn

  Du får ikke længere en kvittering med, som du skal vise når du rejser udenfor Fyn. Skal du rejse udenfor Fyn med toget, kan du købe ungdomsbilletter hos DSB. Du skal have dit Ungdomskort med, og kontrollørerne vil tjekke om dit Ungdomskort er gyldigt. Skal du rejse udenfor Fyn i bus, skal du have dit Ungdomskort med og købe en børnebillet hos chaufføren.

 • Jeg skal (ikke) bruge mit Ungdomskort i juli måned

  Går du på en ungdomsuddannelse, og har du et Ungdomskort, så har du mulighed for at vælge juli måned til, så du kan bruge dit Ungdomskort i juli måned. Du skal sikre dig senest den 15. juni at du har valgt juli måned til. Det gør du inde på din profil på www.mitungdomskort.dk

  Har du valgt juli måned til, men skal alligevel ikke bruge juli måned, så skal du huske at afmelde bestillingen på www.mitungdomskort.dk. Det skal du gøre senest den 15. juni.

 • Hvilke fordele får jeg med et Ungdomskort?

  Når du har et Ungdomskort, så rejser du gratis i det takstområde, som du bor i. Det vil sige, hvis du bor på Fyn, så kører du gratis på hele Fyn og Langeland.

  Skal du med toget til fx Århus eller Esbjerg, så sparer du også på togbilletten med dit Ungdomskort. Så kan du nemlig købe en ung-billet..

  Skal du køre med bus uden for dit takstområde, så skal du kun betale børnetakst.

 • Jeg skal i praktik - hvad skal jeg gøre?

  Hvis du skal i praktik i forbindelse med din uddannelse uden for Fyn, så har du mulighed for at få et praktikkort som supplement til dit Ungdomskort. Ligger dit praktiksted på Fyn, så dækker Ungdomskortet fra FynBus dit behov.

  For at du kan få et praktikkort, skal du bestille og betale for et Ungdomskort. Praktikkortet er gratis.

  Du skal gøre følgende for at få et praktikkort:
  * gå ind på ungdomskort.dk
  * klik på "søg om godkendelse"
  * sørg for at du er godkendt til både uddannelse og praktik.
  * Når du har søgt om godkendelse, skal du bestille et Ungdomskort på www.MitUngdomskort.dk
  * Du skal først bestille et Ungdomskort til Fyn, inden du kan bestille et praktikkort.

  Det er vigtigt, at du sikrer dig, at dit Ungdomskort dækker hele den periode du skal i praktik, ellers kan du ikke få et praktikkort.

  Vær opmærksom på, at leveringstiden hos DSB er på 14 dage, så søg i god tid inden din praktik starter. Vælger du at få dit praktikkort på DSBs app, er leveringstiden 4 dage.

 • Hvorfor skal jeg oplyse en mailadresse?

  Vi bruger din mailadresse til at sende dig vigtig information om dit Ungdomskort.

  Det er derfor rigtig vigtigt, at du jævnligt tjekker din mail og din uønsket post.

  Får du ny mailadresse, så skal du huske at ændre mailadressen inde på din profil på www.MitUngdomskort.dk

 • Jeg skal ikke længere bruge mit Ungdomskort. Hvad gør jeg?

  Har du ikke længere brug for dit Ungdomskort, skal du gå ind på mitungdomskort.dk og slette dine kommende bestillinger. Har du ikke betalt for perioden endnu, kan du annullere din periode ved at logge ind på mitungdomskort.dk og gå ind under detaljer for den periode, du ønsker slettet. Er betalingen gået igennem, skal du kontakte FynBus.

  Når du har logget ind på MitUngdomskort.dk, så kan du under "Dine oplysninger" trykke på "slet alt" og slette oplysninger. Så vil alle oplysninger, såsom adresse og bestillinger forsvinder.

  Er du midt i en periode, og har du ikke længere brug for dit Ungdomskort, så har vi ikke mulighed for at refundere den resterende periode på dit Ungdomskort. Vi refunderer kun dit Ungdomskort, hvis der er minimum 30 dage tilbage af kortets gyldighed. Der er et refusionsgebyr svarende til 8 dages egenbetaling for at få refunderet en periode på ungdomskortet.

 • Check ind og check ud

  Busrejser
  Når du starter din busrejse, skal du checke ind på Det Blå Punkt ved chaufføren. Du skal huske at checke ud, når din rejse er færdig.

  Togrejser
  Du skal ikke checke ind og ud, hvis du rejser med tog, men du må gerne. Husk at hvis du rejser med tog, skal du altid checke ind, når du skal aktivere en ny periode.

 • Hvorfor er mine bestillinger annulleret/sat på pause?

  Vi får jævnligt henvendelser fra kunder, der ikke kan forstå, hvorfor perioden er sat på pause eller annulleret.

  Oplever du at dine perioder er sat på pause, så er det fordi der ikke er lavet flere bestillinger.

  Løsning:

  Du skal hurtigst muligt logge ind på MitUngdomskort og tilføje perioderne. Det gør du under fanebladet "Dine Ungdomskort" ved at trykke på "alle", derefter "ændre perioder". Husk at trykke på "gem", når du har aktiveret perioderne.

  Er dine bestillinger annulleret, så skyldes det at der er ændringer til din godkendelse. Du er måske blevet forlænget i den godkendelse fra skolen - eller måske er du skiftet uddannelse.

  Løsning:
  Gå ind på MitUngdomskort.dk og se, om du kan aktivere perioderne. Er din godkendelse blevet forkortet, så skal du kontakte skolen, hvis du ikke mener, at ændringen er korrekt.
  Er godkendelsen blevet forlænget, så skal du gå ind og aktivere perioderne. Husk at trykke "gem".

  Dit kort kan tidligst begynde om 10 dage.

  Er du flyttet? Hvis du har skiftet adresse, så vil dine bestillinger bliver annulleret.

  Løsning:
  Gå ind på MitUngdomskort.dk og aktivere perioderne under fanebladet "Dine Ungdomskort". Husk at trykke "gem".

  Dit kort kan tidligst begynde om 10 dage.

 • Jeg har mistet mit Ungdomskort

  Mister du dit Ungdomskort, skal du bestille et erstatningskort på mitungdomskort.dk. Det gør du under fanebladet ”Dine Rejsekort”. Det koster 50 kr. at få et erstatningskort, som betales når du bestiller et nyt kort. Når du har bestilt et erstatningskortet, kan du kontakte FynBus på 6311 2200, tast 2, i hverdagene mellem kl. 9 og 16. Vi kan hjælpe dig med en midlertidig billet, der gælder til busserne på Fyn, indtil dit nye ungdomskort kommer med posten.

 • Jeg har ikke fået bestilt Ungdomskort og har købt billet på anden vis.

  Det er dit ansvar, at du får bestilt dine perioder på mitungdomskort.dk, og at du sikrer dig, at du har et gyldigt Ungdomskort, når du stiger på bussen.

  Stiger du på bussen uden gyldigt Ungdomskort, skal du købe billet på anden vis fx via appen "FynBus Mobilbillet" eller ved kontant betaling. FynBus refunderer ikke billetter købt pga. manglende gyldigt Ungdomskort.


 • Jeg er ikke NemID-valideret

  Er du ikke nemid-valideret, kan du ikke få et Ungdomskort. Du skal gå ind på selvbetjeningen på rejsekort.dk og nem-idvaliderer dig selv. Dette er kun relevant for kunder, der tidligere har haft /har rejsekort.

 • Jeg har ikke noget dankort, hvordan kan jeg betale?

  Du kan betale med alle kreditkort, hvis du betaler som engangsbetaling. Du kan også få en delt betalingsaftale med din mor, veninde, kæreste eller onkel. Se her hvordan.

 • Hvor lang tid går der fra jeg bestiller til jeg modtager mit kort?

  Der er en leveringstid på 10 dage på Ungdomskort på rejsekort. Så husk at bestille i god tid.

 • Hvornår skal jeg betale for en ny periode?

  Har du valgt at betale med engangsbetalinger, så skal du betale senest 24 timer før, du skal bruge kortet.

  Vær opmærksom, at ved nybestillinger skal betalingen ske 10 dage før første gyldighedsdag.

Ungdomskort.dk


Få styr på alt, hvad der har med dit Ungdomskort at gøre.

Ungdomskort.dk